top of page

Blog

Search
  • Writer's pictureKryptoinvestor

Ako investovať do kryptomien aby ste sa stali úspešným investorom?


Vitajte v nespútanom svete kryptomien. Na začiatku minulého roka 2017 nikto ani netušil aký krypto boom nastane okolo technológie Bitcoinu a ďalších kryptomien. Všetky kryptomeny na čele s Bitcoinom, zažili neskutočný rast a jedna kryptomena za druhou sa zhodnocovala o desiatky, stovky až tisícky percent. V tomto článku si ukážeme ako investovať do kryptomien, kde nakúpiť kryptomeny a predstavíme si kvalitné zdroje informácií pre ďalšie vzdelávanie.


Čo je Kryptomena?

Kryptomena je druh digitálneho platidla alebo aplikácie, ktorá funguje na decentralizovanej sieti, ktorú nazývame blockchain. Existuje veľké množstvo kryptomien. Niektoré sú primárne zamerané ako mena (Bitcoin, Litecoin alebo Monero), iné sa špecializujú na tvorbu decentralizovaných aplikácií (Ethereum alebo NEO).

Technológia blockchain postupne zmení množstvo odvetví a sektorov v našej spoločnosti. Keď sa pozrieme na Bitcoin, tak táto kryptomena prináša revolučný spôsob fungovania platobného systému.


Prečo ceny kryptomien minulý rok tak vyrástli?

V minulom roku, všetky populárne kryptomeny zaznamenali obrovský nárast na cene. Kurz Bitcoinu vyrástol k magickej hranici 20 000 USD. Cena Etherea sa koncom roka vyšplhala až k hranici 1 000 USD. Litecoin taktiež v minulom roku nezaostával a na konci roku 2017 sa zastavil na hodnote okolo 300 USD.


Za celým rastom kryptomien stojí ich akceptácia a postupné aplikovanie do rôznych odvetví. V tomto roku trend opäť pokračuje, takže sa očakáva ďalší masívny nárast cien populárnych kryptomien.


Kde sledovať aktuálne ceny a kurzy kryptomien?

Každý investor musí mať prehľad o kryptomenách do ktorých investoval. Najpopulárnejšou stránkou, kde môžete sledovať vývoj cien všetkých kryptomien je portál coinmarketcap. Na tejto stránke nájdete zoznam všetkých kryptomien, ktoré existujú.


Taktiež na stránke nájdete aktuálny bitcoin kurz a kurzy ďalších populárnych kryptomien ako je Litecoin, Ethereum, Monero, Verge a množstvo ďalších.

Každú kryptomenu zo zoznamu môžete na stránke hlbšie analyzovať. Po kliknutí na názov kryptomeny sa Vám zobrazia detailnejšie informácie. Nájdete tam:

  • Oficiálnu webovú stránku

  • Zdrojový kód kryptomeny

  • Blockchain explorer

  • Aktuálny vývoj ceny kryptomeny

  • Trhovú kapitalizáciu kryptomeny

  • Vývoj kurzu voči Bitcoinu


Ako investovať do kryptomien?

Možnosti investovania do kryptomien je viacero. Kryptomeny môžete:

  • Kúpiť na burze

  • Kopírovať ziskových krypto obchodníkov


Na akej burze kúpiť kryptomeny?

Existuje nespočetné množstvo kryptobúrz a vyznať sa v nich, nie je vôbec jednoduché. Medzi kvalitnú a overenú burzu patrí Coinbase. Burza Coinbase už funguje nejaký ten rok a má viac ako 11 miliónov spokojných klientov.

Na Coinbase si môžete kúpiť Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum a Litecoin.


Ako kopírovať ziskových obchodníkov?

Množstvo ľudí plánuje investovať do Bitcoinu a ďalších kryptomien, ale nevedia čítať cenový graf, zadávať stop loss, take profit a nemajú potrebné vedomosti a zručnosti. Veľa z nich si kládlo otázku, ako investovať do kryptomien aj keď nemám potrebné vedomosti alebo proste tomu nechcem venovať veľa času? Tento problém vyriešila raz a navždy spoločnosť eToro.


eToro je najväčšia investičná svieť na svete, v ktorej obchoduje viac ako 7 miliónov spokojných investorov a obchodníkov z celého sveta. V eToro môžete sami kryptomeny obchodovať alebo si vyberiete ziskových obchodníkov, ktorých budete automaticky kopírovať. Môžete si vybrať obchodníkov, ktorí ziskovo obchodujú kryptomeny, akcie, Forex a komodity. Jednoducho si vyberiete obchodníka, zvolíte výšku investovanej sumy a kliknete na tlačidlo kopírovať.


Pozrite si video, v ktorom sa dozviete ako funguje kopírovanie ziskových obchodníkov.


Pri kopírovaní obchodníkov sú Vaše peniaze investované do profesionálov, ktorí sa na trhu pohybujú množstvo rokov. Vy sa môžete venovať svojím koníčkom a záľubám a postačí Vám priebežne kontrolovať vývoj obchodných pozícii. Ďalšou výhodou kopírovania obchodníkov v eToro je chat, v ktorom môžete komunikovať s obchodníkom a pýtať sa ho na rôzne otázky.


Pokiaľ ste sa rozhodli otvoriť si obchodný účet navštívte túto eToro recenziu a skúsenosti, v ktorej nájdete ďalšie informácie a kompletný návod, ako si otvoriť účet a kopírovať ziskových obchodníkov. Obchodný účet si otvoríte zadarmo a založenie účtu trvá len pár minút.


Do ktorých kryptomien sa oplatí investovať?

Táto otázka trápi nejedného investora. Aj v našom okolí sa veľa ľudí pýta, do akej kryptomeny investovať v roku 2018? Určite Vám odporúčame svoje kryptomenové portfólio diverzifikovať do viacerých kryptomien. Faktom, že investujete do viacerých kryptomien si rozložíte riziko.

Napríklad ziskový obchodníci na eToro, ktorých môžete zdarma kopírovať, majú vo svojom portfóliu viacej druhov kryptomien. Títo obchodníci k tomu striktne dodržujú svoju obchodnú stratégiu a money managment.

Ak by sme Vám mali poskytnúť návod, ako investovať do kryptomien, zhrnuli by sme ho do týchto bodov:

  • Neivestujte všetky peniaze do jednej kryptomeny

  • Investujte do viacerých kryptomien

  • Investujte do kryptomien, ktoré majú vyššiu trhovú kapitalizáciu (to značí záujem veľkých investičných fondov a bánk)

  • Vyberte si a investujte do kryptomien, ktoré môžu reálne ovplyvniť určitý sektor (napríklad: Bitcoin - platobný sektor, Ripple - medzibankové platby, IOTA - Internet of things)


Záver

Popísali sme si v jednoduchosti svet kryptomien a ako do neho môžete investovať. Kryptomeny sú mladou technológiou, ktorá môže zmeniť svet v takom istom merítku ako vznik internetu. Bola by škoda nevyužiť túto jedinečnú investičnú príležitosť. Zároveň ako pri investovaní do iných aktív, vždy riskujte takú sumu peňazí, ktorú si môžete dovoliť stratiť. V ďalšom študovaní kryptomien odporúčame navštíviť Wikipédiu a oficiálnu stránku bitcoinu - Bitcoin.org.


Ak máte akékoľvek otázky a chcete si nechať poradiť, neváhajte a napíšte nám.

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page